Scholieren openen expositie en krijgen dijkles

19 okt
/Nieuws/
Scholieren openen expositie en krijgen dijkles

Leerlingen van basisschool De Arke uit Lemmer hebben vrijdag 16 oktober 2015 een expositieonderdeel over waterveiligheid in het bezoekerscentrum bij het Woudagemaal onthuld. Ook kregen zij de primeur met een gastles uit een lespakket over dijken die door Wetterskip Fryslân is ontwikkeld.

Onder zeeniveau
Zonder dijken geen droge voeten. Wetterskip Fryslân wil jongeren bewust maken dat veilig wonen, werken en recreëren niet vanzelfsprekend is in ons land, dat voor het grootste deel beneden zeeniveau ligt. Daarom heeft het waterschap een ‘Kijk op de kijk-lespakket’ over waterveiligheid voor basisscholen en voortgezet onderwijs laten maken. En het bezoekerscentrum van het Woudagemaal uitgebreid met een interactieve expositie over het belang van dijken.

Groepen 8
Twee groepen 8 van basisschool De Arke toonden zich vrijdag enthousiast over het werk van het waterschap. Twee dijkexperts van Wetterskip Fryslân verzorgden een gastles en presenteerden het nieuwe lesmateriaal. Aan vier leerlingen (Imre, Ilse, Isa en Ids) was de eer het educatieve expositieonderdeel officieel in gebruik te nemen. Ook de aansluitende excursie naar de IJsselmeerdijk viel bij de jongeren in goede smaak, waarbij ze meteen de opgedane kennis in de praktijk konden bewonderen.

Leerlingen De Arke nemen dijkexpositie in gebruik (1) Leerlingen De Arke nemen dijkexpositie in gebruik (2) Leerlingen De Arke nemen dijkexpositie in gebruik (4)

Onderstaand een verslag dat de leerlingen hebben geschreven:

Opening expositie Wetterskip Fryslân
Wij als groep 8 werden uitgenodigd voor de opening van een expositie van Wetterskip Fryslân in het Woudagemaal. Er was een bus geregeld om naar het Woudagemaal te gaan. We gingen het bezoekerscentrum in, de directrice heette ons welkom. Toen kwamen we binnen in de zaal.
Daarna legden twee mannen van het Wetterskip alles uit over dijken, die hadden er veel verstand van. Eerst keken we een filmpje over dijken en daarna legden ze van alles uit over dijken dat deden ze met een PowerPoint, wij als twee groepen 8 vonden dat erg leuk omdat er een quiz bij zat over dijken.
Daarna het allerbelangrijkste de onthulling van de nieuwe expositie in het bezoekerscentrum. Daarna hadden we even pauze, toen kregen we limonade en een zakje chips. Toen gingen we daarna nog de dijk op, daar kon je zien hoe een dijk was gebouwd. Maar we hadden nog niks gehoord over het Woudagemaal daarna kregen we dus nog even wat uitleg over het Woudagemaal. De bus stond voor ons klaar op weg naar school.
De ochtend was voor ons heel leuk, bedankt voor deze presentatie.

Groeten van de groepen 8 van CBS de Arke.

Leerlingen De Arke nemen dijkexpositie in gebruik (3)

Opdrachtgever
logo Wetterskip Fryslân
Financiering
logo Wetterskip Fryslân
logo ministerie van Infrastructuur en Milieu
Opdrachtnemer
Logo Van der Meer
Op de hoogte blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief